Æble tærte 04
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Skær smørret i stykker og rør det sammen med sukker til en jævn masse. Det er en god idé at lade det stå på køkkenbordet en times tid i forvejen.
Tilsæt under fortsat omrøring et æg ad gangen. Massen skal være helt jævn, og ægget absorberet, inden næste ingrediens tilsættes. Bland mel og bagepulver, rør det i, og tilsæt en anelse reven citronskal og lidt salt.
Smør en springform omhyggeligt. Hæld dejen i.
Vask æblerne. Fjern blomst, kernehus og stilk. Skær dem i halve. Lav fine riller i skrællen med en gaffel. Dryp med citronsaft, så mørkner æblerne ikke.
Læg æblestykkerne i et mønster oven i dejen i formen. Drys kagen med kanel og sukker. Bag i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 50 min. Stik en strikkepind i kagen. Hænger der fugtig dej ved, skal den have 5 minutter mere.
Tag kagen ud af formen, og stil den til afkøling på en rist. Server den lun, eller sæt den tilbage i formen, inden den er fuldstændig afkølet.
|
|
Opskriften er vist 13479 gange,
og udskrevet 311 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2008-10-17 23:58:43 kagen smager ikke af så meget. Så husk at komme nok af æbler på og spar ikke på kanel og sukker. kom appelsin i istædet for citron, ved ikke om det kan påvirke. men den var nu nem og hurtig at lave... :)det er mere en sandkage med æbler, end en tærte. men en af de bedre sandkager vi har prøvet.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne