Wienertærte med chokolade

Wienertærte med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej:
175 g.smør
175 g.god mørk chokolade
3 æg
2 dl.sukker
100 g.hasselnødder
1 dl.hvedemel
 
 Til formen:
 smør
 rasp
 
 Ganering:
100 g.mørk chokolade
15 ananaskirsebær
 sølvkugler
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet i en kasserolle over svag varme. Skær chokoladen i mindre stykker, kom den i kasserollen og smelt den over svag varme. Pisk æg og sukker luftig. Rist hasselnødderne ved 200 grader i ca 5 min, eller i mikroovn på fuld effekt i ca 3 min. Lad dem køle og gnid det meste af skallerne af mellem hænderne. Hak nødderne fint og rør dem i æggedejen. Tilsæt hvedemel skiftevis med den smeltede chokolade. Smør en rund springform, ca 23 cm i diameter, drys den med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200 grader på nederste rille i ca 30 min. Kagen skal være lidt klæg i midten. Løsn kanten og lad kagen køle. Smelt chokoladen til garneringen og bred den over kagen. Dekorér med ananaskirsebær og sølvkugler. Lad den stå koldt til chokoladen er stivnet.

Tips:

Bag gerne tærten 1-2 dage inden den skal serveres, så bliver den ekstra saftig. Du kan tilsætte 1 tsk pulverkaffe til dejen.





karakterer:
Opskriften er vist 8491 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-16 09:57:11
Fantasisk kage og til en dessert med frisk frugt og en god is, kunne blive en fantastisk festdessert med hindbær coulis og eksotiske frugter og rørt rigtig god vanilieis