Tærte med cognac og hvid chokolade

Tærte med cognac og hvid chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej:
4 æg
2.5 dl.sukker
 smør og rasp til form
200 g.hasselnødder
 
 Chokoladecreme:
300 g.hvid chokolade
1 appelsin
2.5 dl.piskefløde
50 g.smør
2 spsk.cognac
 
 Garnering:
1 carambole
1 kiwi
10 ananaskirsebær
 jordbær el. hindbær
 citronmelisse
 
Opskrift:
Rør æg og sukker sammen, men pisk ikke. Smør en rund form, ca 25 cm i diameter og gerne med løs kant. Drys med rasp. Mal hasselnødderne i en mandelkværn og rør dem i dejen. Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader på nederste rille i ca 30 min eller til kagen har fået farve og slipper kanten. Lad den køle, løsn kanten og tag forsigtigt bunden af. Skær chokoladen i mindre stykker. Børst appelsinen i varmt vand, tør den og riv derefter skallen fint. Kog fløden op og lad den koge kraftigt i 1 min. Hold øje med den ikke koger over. Kom chokoladen i fløden og lad den smelte under omrøring. Tilsæt reven appelsinskal, kom fedtstoffet klatvis i og tilsæt cognac. Bland det og stil så chokoladecremen i køleskabet, så den får en cremet konsistens. Læg nøddekagen på et fad og bred chokoladecremen over. Stil den koldt mindst 6 timer. Skær carambole og kiwi i skiver. Fjern det tørre fra ananaskirsebærrene. Pynt tærten med frugt og bær samt grønne blade.





karakterer:
Opskriften er vist 8080 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-21 18:45:16
Rasp kan da også laves af glutenfrit brød ?

  -   2009-02-19 16:21:43
Jeg søgte efter en glutenfri opskrift. Vil lige bemærke, at når rasp indgår i opskriften, så er den ikke glutenfri