Torta della nonna (Bedstemors tærte)
Hovedingrediens : Nødder - Pinjekerner Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Smør, sukker, citronskal og en knivspids salt, røres blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i, og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn, og hviler køligt i ½ time. Creme: Mælk og citronskal skåret i strimler, bringes langsomt til kogepunktet, og tages af ilden. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over, bringes til kogepunktet under konstant piskning, og piskes videre til den er jævn ( ca. 1 min). 2/3 af dejen rulles ud, og en tærte form fores hermed. forbages ved 220 grader i ca. 10 min. til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Rulles ud på et stykke film, og lægges i fryseren i ca. 5 min. derved er det lettere at presse låget ned i formen. Cremen fordeles i tærten, og resten af dejen lægges over, og trykkes fast langs kanten, som et låg. Pinjekerner fordeles over tærten. Bages ved 220 grader til tærten er let gylden. |
|
Opskriften er vist 13100 gange,
og udskrevet 215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Mie Sonne - 2020-11-11 09:17:56 Denne tærte er ganske vidunderlig. Nem og meget velsmagende, hvis man kan lide creme ❤️ Monique - 2010-12-13 20:09:45 mmmmmmh! PERFEKT :D lige som jeg husker den fra den italienske butik i KBH! har ledt efter denne opskrift i mange år... HUSK: Spises kold! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne