Tarte Tatin bagt i ovn
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med dejen.
Bland mel, sukker og salt. Tilsæt fedtstof skåret i terninger og hak det hele sammen til en grynet masse. Tilsæt koldt vand og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt. Smør en høj pieform, ca 24 cm i diameter. Drys med 3/4 dl sukker. stil formen i en 200 grader varm ovn, til sukkeret er smeltet og blevet lysebrun ca. 15 minutter. Skræl æblerne. Del dem i både og fjern kernehuset. Skær dem i skiver eller små både. Læg dem i formen. Drys resten af sukkeret over æblerne samt klatter af fedtstoffet. Stil formen i ovnen og lad æblerne blive bløde, ca 15 min. Tag piedejen frem. Rul den ud så den bliver noget større end pieformen. Læg dejen over æblerne. Tryk dejkanterne ned i formen og prik dejen med en gaffel. Bages til dejen er gennembagt, ca 20 min på midterste rille. Læg et stykke bagepapir eller folie over og bag i yderligere 10 min. Læg et fad eller en tallerken over formen og vend den op og ned. Lad pien køle lidt inden serveringen. |
|
Opskriften er vist 36763 gange,
og udskrevet 828 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne