Sval Gelétærte
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
|
|
Læg husblasen, et blad ad gangen i koldt vand, lad det stå mindst 5 min. Kram vandet ud og smelt husblasen i en kasserolle over svag varme. Bland saft og 5 dl vand i en skål og tilsæt derefter husblasen. Hæld 2 dl af saftblandingen i en rund form, lidt større end lagkagebundene. Stil det koldt så det stivner. Skær fersken i både og læg dem sammen med hindbær og blåbær i formen i den stivnede gelé. Hæld yderligere 2 dl af saftblandingen på, så frugten næsten dækkes, og lad den stivne. Læg den øverste lagkagebund på frugten og tryk let til. Pisk fløden stiv, riv marcipanen groft og bland den med fløden. Smag til med vanillesukker. Bred halvdelen af fløden på kagebunden i formen, dæk med næste bund, bred mere flødeskum over og afslut med den underste bund. Hæld saft rundt om tærten i formen og lad den stå koldt mindst 6 timer. Dyp formen i varmt vand, så geléen begynder at smelte og vend den hurtigt ud på et fad. Tærten serveres kold.
|
|
Opskriften er vist 6785 gange,
og udskrevet 105 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne