Stikkelsbærpie
Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel og sukker. Tilsæt æg samt fedtstof, skåret i små stykker. Hak det hele hurtigt sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
Rul dejen ud og læg den i en pieform, 22 ca. i diameter. Skær overflødig dej bort og prik kanten med en gaffel. Bages ved 225 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca 15 minutter. Skyl og rens stikkelsbærrene. Bland sukker og kartoffelmel. Fyld den forbagte pieskal med stikkelsbær og drys med sukker og kartoffelmel. Bag pien i yderligere 25 minutter, eller til stikkelsbærrene er bløde. Tips: Gem lidt dej og rul den ud til lange strimler. Læg dem i et pænt rudemønster ovenpå pien. Hvis du så pensler dejen med sammenpisket æg, får pien en flot farve. |
|
Opskriften er vist 19579 gange,
og udskrevet 382 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer sille - 2007-08-20 19:44:10 du har ret så smager den bedre jeg lavede den til min mand og han sagde det var det bedste han nogen sinde har smagt! Per - 2007-07-20 15:35:35 Vend bærene i blandingen af sukker og kartoffelmel, så bliver det bedre fordelt på alle bærrene. Per - 2007-07-20 15:34:54 Når den ubagte dej er lagt i pieformen så kan du lægge et stykke bagepapir ovenpå, tryk det ned og ud i kanten og fyld så med tørrede ris eller bønner, bag så piebunden. På denne måde undgår du at kanterne glider ned, ris eller bønner kan du bruge igen næste gang du bager pie eller tærte. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne