Skotsk tærte
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Oprindelsesland : Skotland Indsendt : Red : |
|
|
Kom hvedemelet i en køkkenmaskine, tilsæt fedtstoffet klatvis samt sukker. Kør det til en grynet masse. Tilsæt æggeblommen og vandet, lidt ad gangen, og kør det til en smidig dej. Tag dejen op og form den til en jævn plade på et melet bord. Lad den ligge koldt i 30 min.
Pisk hviderne til mandeldejen. Riv marcipanen groft på et rivejern, kom den i en skål og rør den blød med æggehvide. Arbejd massen smidig. Tag mørdejen ud og rul den ud til en firkant, 21*21 cm med en tykkelse på ½ cm. Skær overflødig dej væk, så kanterne bliver lige. Læg mørdej over på en smurt plade og bag den ved 200 grader på nederste rille i ca 20 min, til den er lysebrun. Lad den køle. Bred halvdelen af mandeldejen på mørdejen. Læg resten af mandeldejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 3-4 rækker på hver led, så der dannes et rudemønster. Sprøjt resten af mandeldejen rundt i kanten. Bag tærten ved 225 grader i ca 8 min, så tærten er gylden og mandeldejen er saftig indeni. Læg afdryppede, halve cocktailbær i ruderne, skiftevis grønt og rødt. Rør flormelis, citronsaft og meget let piskede æggehvide sammen til en glasur, der kan sprøjtes. Hæld glasuren i et kræmmerhus af papir med et lille hul og sprøjt glasuren over kagen inden serveringen. |
|
Opskriften er vist 18063 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Henning - 2011-12-26 22:50:12 Det var dog en lækker tærte. Put evt. lidt whisky i mandeldejen. Anisa, Charlotte og Lakki - 2005-01-01 01:01:01 Vi har et projekt om Skotland, vi valgte den, fordi det lød som om den var god .. Michella, Kamilla og Line - 2005-01-01 01:01:01 WOW... aldrig har vi set noget så lækkert! Lulu - 2005-01-01 01:01:01 Tak for den skotske opgave. Vi har nemlig projektopgave, og nu vil vi lve en skotsk kage til fremlæggelsen Trine og christina - 2005-01-01 01:01:01 Den lyder god sandra - 2005-01-01 01:01:01 den er god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne