Mandelkage med pærre
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vanillestang i kog. Kom de halve pærer i - nogle stykker ad gangen - lad dem koge knap møre. Lad pærerne afkøle i lagen.
Dej: Rør sukker og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd. Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i. Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ildfast fad. Fordel dejen over. Bag kagen ca 30 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Kagen nydes lun eller kold med flødeskum. Tips: Kan også bages med æbler. Kan også bruge syltede pære fra dåse, så skal de ikke koges. |
|
Opskriften er vist 33892 gange,
og udskrevet 1058 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Margrethe - 2017-11-03 20:06:37 Kan den fryses anonym - 2011-03-03 10:59:20 BKH - 2011 - 03 - 03 Meget mandelsmagende, en dejlig dessertkage. Per - 2010-11-06 16:52:43 Vi bagte kagen i et tærtefad 27 cm. i diameter. Den skulle have ca. 10 minutter mere en der stod. BR - 2007-02-23 16:05:48 den er bare rigtig god, og selvom jeg MEGET gerne vil have flødeskum til tærter, så kan den helt sikkert spises uden |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne