Nøddetærte med chokoladefrosting
Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder Indsendt : |
|
|
Mal nødderne i en kværn eller blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen.
Beklæd en springform, ca. 22 cm i diameter, med bagepapir. Hæld dejen i. Bagges på nederste rille ved 175 grader i ca. 40 min. Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i stanniol til den er helt kold. Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca. 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af. Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde i det. Rør i det til det er blevet koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen. Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne. Tips: Det er vigtigt, at dejen til bunden bliver pisket og ikke rørt. |
|
Opskriften er vist 20151 gange,
og udskrevet 375 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2012-05-17 18:03:43 Man skal hakke nøddekernerne meget fint, så det nærmest fungerer som mel, hvis man ikke er påpasselig med det bliver det nederste af bunden flydende. Kagen smager superfint og konsistenesen er rigtig lækker, sådan lidt sej i det.UHM :) anonym - 2010-09-16 18:48:45 Den Smager så fantastisk :D gerne med lidt vanilie is :D Kasper (autodidact kok) - 2005-01-01 01:01:01 Smager veldig godt, prøv at tilføje chokoladefrostingen en lille sjat cognag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne