Maxims pæretærte

Maxims pæretærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Maxims pæretærte, billede 4 Maxims pæretærte, billede 1 Maxims pæretærte, billede 2 Maxims pæretærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pærer:
3 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
270 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
   
  Mandelcreme:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Pynt:
3 spsk. Abrikosmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Hak mel, sukker, salt og smør sammen. Tilsæt æg og mælk og arbejd hurtig dejen sammen. Lad den hvile koldt.

Skræl pærerne, del dem og fjern kernehuset. Lad vand, sukker, citron og kanel koge. Læg de halve pærer i og kog dem møre. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.

Skold, smut og mal 2/3 af mandlerne, hak resten og gem til pynt.

Pisk fedtstoffet luftig med en elpisker og tilsæt sukker, malede mandler, æg og mel. Pisk massen jævn og bland derefter fløden i, lidt ad gangen.

Rul dejen ud og tryk den ud i en form med løs bund, ca 24 cm i diameter. Tryk dejen godt fast ud mod kanten og bag den på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.

Bred mandelcremen ud i piebunden, læg de halve pærer på med den krumme side opad og tryk dem lidt ned i cremen. Drys med hakkede mandler.

Bag tærten i 20-30 min, til cremen er fast og gylden.

Passer abrikosmarmeladen gennem en si, tilsæt vand og varm puréen i vandbad. Bred den over tærten.

Tips:

Du kan også anvende konservede pærer. Smag da mandelcremen til med 1 tsk stødt kanel i stedet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pæretærte

karakterer:
Opskriften er vist 60270 gange,
og udskrevet 775 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21595 (5141 kcal)
KJ pr. Pers. 2699 (642 kcal)
Vægt ialt 2114 gram
Vægt pr. Pers. 264 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1021 KJ (243 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 28.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-08 21:54:21
Jeg har ikke forstået hvordan mandelcremen laves. Skal de varmes sammen, eller bare røres sammen uden varme?

  -   2005-01-01 01:01:01
sorry, har fundet melet men er stadig i tvivl om sukkeret!

  -   2005-01-01 01:01:01
det mel der skal i cremen- hvor meget er det og hvilken andel sukker skal der i cremen, flormelis eller de alm. sukker

  -   2005-01-01 01:01:01
Man skal have god tid til at lave tærten, men den er det værd

  -   2005-01-01 01:01:01
Ren hoftecreme. Den er bare god