Pæretærte med marcipan

Pæretærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pæretærte med marcipan, billede 4 Pæretærte med marcipan, billede 1 Pæretærte med marcipan, billede 2 Pæretærte med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.75 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
4 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
200 gram Ren rå marcipan
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dejen æltes sammen og stilles i køleskabet ca. ½ time.

Rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Forbages ved 180 grader C. alm. ovn i 10-15 min. Afkøles lidt.


Fyld:
Æg, mel, sukker og fløde piskes sammen, den revne marcipan vendes i.

Pærerne skrælles og skæres i både. Pæreskiverne lægges i den forbagte bund. Æggeblandingen hældes hen over.

Bages ved 180 grader C. alm. ovn 30-35 min. til tærten er gylden. Serveres lun med flødeskum.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pæretærte

karakterer:
Opskriften er vist 165836 gange,
og udskrevet 6319 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12931 (3079 kcal)
KJ pr. Pers. 1616 (384 kcal)
Vægt ialt 1316 gram
Vægt pr. Pers. 164 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 982 KJ (233 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 26.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-10 10:09:05
Virkelig lækker tærte. Men... Man skal være obs i produktionen. Jeg tilføjede en del mere mel under æltning og da bunden havde bagt i 10min måtte jeg med en teske mase dejen op af siderne igen, da den var gledet ned. Men det var nemt at gøre, og derefter blev den siddende. Jeg gav den så 10min mere (dvs 5min længere end i opskriften, så den ikke skulle blive klæg som nogle har skrevet at deres blev). Jeg kom også chokolade i bunden samt vanille og lidt ekstra sukker i dejen. Og så rundede jeg af med at give den et par minutter for fuld varme for at give den noget farve, så den ikke var så bleg som på billedet her i opskriften. Den færdige resultat var vildt lækkert. Dejen var alt besværet værd og bedre end en traditionel tærtedej.

  -   2012-09-14 15:28:10
Hej jeg har dog ikke lavet tærten endnu, men den ser vildt god ud! Jeg synes dog at det er meget forskellige kommentarer der er kommet, så der må da være gået et eller andet galt da man lavede den..

  -   2011-09-22 16:09:45
dejen er svær at arbejde med. Og smagmæssig vil jeg heller ikk anbefalde den. :(

  -   2010-06-27 17:10:18
En dejlig nem tærte at bage. og så smagte den bare super godt syntes hele min familie ikke for sød men dejlig. vi fik dog ikke fløde til men creme fraiche til men det er jo en smags sag om man er til det ene eller andet

  -   2010-03-04 14:47:45
dejlige tærte, den smager bare godt og er stadig god dagen efter :)

  -   2009-10-03 12:28:05
Nej hvor var den dårlig. Bunden er helt gummi-agtig og marcipandejen bliver lidt æggekage-agtig. Havde ellers glædet mig til denne kage, men den kan ikke anbefales, desværre.

  -   2009-09-22 13:54:24
Det er en dejlig pæretærte. Jeg kom chokolade i bunden. Kan stærkt anbefales til desert eller kaffe, når man er rigtig lækkersulten. Anni

  -   2009-06-10 11:51:10
Øv for en tærte, bunden var ikke engang halv færdig, på trods af at den fik 5 min ekstra ved forvarmet ovn. Og hele tærten fik også ekstra 15 min, da den efter anskrevet tid stadig var flydende i midten. Jeg kan garantere at have fuldt opskriften 100% En * her fra.

  -   2008-08-15 18:55:28
Fantastisk tærte, og meget nem at lave. Mange tak for opskriften

  -   2007-09-17 13:52:49
Når jeg bager tærtebunde så lægger jeg et stykke bagepapir over bunden og fylder op med løse ris som jeg genbruger fra gang til gang, på den måde glider dejen ikke ned af kanten, men bunden her skulle nok lige have haft 10 minutter til slut uden bagepapir og ris. Og så er jeg nok lidt af en sukkergris så syntes der skulle mere sukker til bund og fyld.

  -   2007-09-03 11:38:56
jeg udskiftede creme fraiche med gayo neutral, og kaffefløden med 1 dl piskefløde, bunden dækkede jeg med mørk pålægschokolade, og dryssede tilsidstæggeblandingen med hakkede valdnødder. det gjorde ikke tærten "ringere"

  -   2007-07-03 15:09:07
Rigtig god tærte - kæresten er helt vild med den.

  -   2005-01-01 01:01:01
For sød...og for neutral. Ikke noget særligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
det var dog en ualmindelig god tærte...uhmmm den smager godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Super tærte. Den er om muligt endnu bedre med hindbær/brombær eller hindbær alene.