Katrineblommekage
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl og udsten evt. blommerne.
Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri. Løft blommerne op med en hulske og læg dem i et smurt, ildfast fad. Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne. Bring fløde og den flækkede vanillestang i kog. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vanillestangen og hæld cremen over blommerne. Kom lidt smørklatter på. Sæt fadet i ovnen 50-60 minutter ved 175 grader C alm. ovn. Server desserten lun med kold flødeskum. Tips: Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over. |
|
Opskriften er vist 93231 gange,
og udskrevet 1395 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Isa - 2011-09-20 10:55:01 Jeg synes at selve kremen smager for meget af æg og det ødelægger kagen lidt for får den til at smage af æggekage og ikke blommekage Tobias - 2011-08-14 19:34:07 Har bagt kagen i dag, uden stor succes, den blev meget vandet af blommerne og var i det hele taget ikke særligt god. Fuldte opskriften hele vejen, så kan ikke anbefale at bruge denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne