Jordbærtærte 02
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min.
Hold øje med at den ikke bliver for brun.
Lad bunden afkøle. Fordel kagecremen i bunden af den kolde tærtebund. Tag et par jordbær fra. Mos disse i en gryde og tilsæt vandet. Tilsæt sukker og lade opkoge. Opblød husblas i vand og tilsæt denne til det varme "jordbær vand". Lad væske afkøle. Læg i mellem-tiden jordbær i tærten, og hæld til sidst jordbær vandet, som med tiden blive til gele, ved. Nyd med cremefraiche eller flødeskum til. |
|
Opskriften er vist 116720 gange,
og udskrevet 1557 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Theresakjoelby - 2014-06-03 17:55:27 Man kan ogs¨drysse bunden med kakao pulver, det smelter når den er varm og giver derfor et ekstra pift til kagen og nemmere at håndtere end smeltet chokolade dengladekok - 2014-01-14 01:06:54 kan kun anbefales! den er super lækker, nem og så frisk, kan osse laves med frosne jordbær hvilket jeg gjorde drysset med noget sukker for lidt sødme, de skal selvfølglig være tøet op så du kan halvere dem. jeg vil anbefale man bruger bagepapir i bunden, da det er en mørdej sætter den sig hurtigt fast til formen. Nadizz - 2013-04-23 15:17:02 som top plejer jeg at bruge: smeltet ribsgele, hældt ind over og så i køleskabet til det er stivnet igen. passer perfekt til.. Mette - 2005-01-01 01:01:01 fordel smeltet mørk chokolade på bundene inden de fyldes med creme. Chokoladen giver et ekstra pift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne