Jordbærtærte 02

Jordbærtærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte 02, billede 4 Jordbærtærte 02, billede 1 Jordbærtærte 02, billede 2 Jordbærtærte 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Kagecreme:
1 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet). Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min. Hold øje med at den ikke bliver for brun.
Lad bunden afkøle.

Fordel kagecremen i bunden af den kolde tærtebund. Tag et par jordbær fra. Mos disse i en gryde og tilsæt vandet. Tilsæt sukker og lade opkoge. Opblød husblas i vand og tilsæt denne til det varme "jordbær vand". Lad væske afkøle. Læg i mellem-tiden jordbær i tærten, og hæld til sidst jordbær vandet, som med tiden blive til gele, ved.

Nyd med cremefraiche eller flødeskum til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 116720 gange,
og udskrevet 1557 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13183 (3138 kcal)
KJ pr. Pers. 1647 (392 kcal)
Vægt ialt 1717 gram
Vægt pr. Pers. 214 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 767 KJ (182 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 24.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-03 17:55:27
Man kan ogs¨drysse bunden med kakao pulver, det smelter når den er varm og giver derfor et ekstra pift til kagen og nemmere at håndtere end smeltet chokolade

  -   2014-01-14 01:06:54
kan kun anbefales! den er super lækker, nem og så frisk, kan osse laves med frosne jordbær hvilket jeg gjorde drysset med noget sukker for lidt sødme, de skal selvfølglig være tøet op så du kan halvere dem. jeg vil anbefale man bruger bagepapir i bunden, da det er en mørdej sætter den sig hurtigt fast til formen.

  -   2013-04-23 15:17:02
som top plejer jeg at bruge: smeltet ribsgele, hældt ind over og så i køleskabet til det er stivnet igen. passer perfekt til..

  -   2005-01-01 01:01:01
fordel smeltet mørk chokolade på bundene inden de fyldes med creme. Chokoladen giver et ekstra pift.