Hyldeblomsttærte

Hyldeblomsttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

HøjtidSkt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldeblomsttærte, billede 4 Hyldeblomsttærte, billede 1 Hyldeblomsttærte, billede 2 Hyldeblomsttærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
3 æg
135 g.sukker
120 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
2 æggeblommer
45 g.sukker
1 dl.ufortyndet hyldeblomstersaft
5 Husblas, blade
3 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 hele ristede valnødder
 citronmelisse
 
Opskrift:
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, ca 5 min. Tilsæt hvedemel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper.

Læg bagepapir i en bradepande 25*30 cm, hæld dejen i og bred den ud. Bages ved 250 grader C. alm. ovn på nederste rille i ca 5 minutter til den er gennembagt og har fået lidt farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle på en bagerist.

Træk papiret af og læg kagen på et fad.


Pisk æggeblommer og sukker til fyldet luftigt. Tilsæt hyldeblomstersaft.

Læg husblas i koldt vand mindst 5 min. Pisk fløden stiv. Kram husblasen godt, læg den i en skål og smelt den i mikroovn i ca 10 sek.

Hæld husblasen i æggemassen og rør godt rundt. Tilsæt flødeskum. Rør med lette tag og lad massen stå lidt til den begynder at blive fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag. Lad tærten stå koldt mindst 4 timer.

Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.





karakterer:
Opskriften er vist 25349 gange,
og udskrevet 561 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-28 16:14:36
Måske ikke så praktisk med firkantet form, da den ikke paser til så mange fade, men den kan jo som vi har gjort vendes ud på en bageplade, og serveres herpå. Alternertivt kan bunden bages i en springform.

  -   2005-01-01 01:01:01
kanon nem opskrift max point

  -   2005-01-01 01:01:01
super frisk og super lækker nem at lave