Helles frugttærte

Helles frugttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
250 g.hvedemel
225 g.smør
25 g.sukker
0.25 dl.vand
 
 Mandelmasse:
200 g.marcipan
1 æggehvide
 
 Fyld:
 ferskner abrikoser eller druer
 
 Gele:
2.5 dl.frugtsaft fra ferskner
 lidt citronsaft
 rom eller cognac
3 Husblas, blade
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet. Sukker og vand tilsættes, og dejen samles med let hånd. Lad den hvile køligt 1 times tid.

Riv marcipan på råkostjern og rør den piskede hvide i. Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform hermed. Smør marcipanen ud herover.

Bag tærtebunden ved 200 grader C i ca. 15 minutter eller til den er gylden.

Læg frugterne sirligt ovenpå og dryp lidt frugtgelé over, når den er ved at stivne.

Giv creme fraiche til tærten.





karakterer:
Opskriften er vist 16133 gange,
og udskrevet 473 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-23 21:08:57
bagetiden passer overhovedet ikke... i hvert fald ikke til min varmluftsovn... næste gang jeg bager den, prøver jeg at bage selve bunden først i et kvarter, og ser hvordan den så bliver... er den ikke god nok da, så fården noget længere tid, og jeg skal nok vende tilbage med resultatet... :)