|
|
|
Dej:
|
300 |
gram |
Hvedemel300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
200 |
gram |
Smør200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
100 |
gram |
Sukker100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
|
|
|
|
|
Fyld:
|
750 |
gram |
Æbler, Madæbler750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.
Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
|
1 |
spsk. |
Hvedemel1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
140 |
gram |
Sukker140 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
50 |
gram |
Brun farin50 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
1 |
tsk. |
Kanel, stødt1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
|
0.5 |
tsk. |
Muskatnød, stødt0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
|
50 |
gram |
Rosiner50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
|
75 |
gram |
Mandler, usmuttede75 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
|
1 |
|
Citron, skal heraf1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
|
0.5 |
|
Appelsin, skal heraf0.5 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
|
| |
Dej:
Saml dejen og stil den koldt.
Skold, smut og hak mandlerne.
Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal af citron og appelsin, rosiner og mandler.
Skræl æblerne og skær dem i små tern, og bland dem med de øvrige ingredienser til fyldet
Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store ud og beklæd en smurt springform 22 cm. i diameter. Forbag ved 200 grader C. alm. ovn i 10 min.
Læg fyldet i bunden.
Rul den anden del af dejen ud og læg på som låg.
Bag ved 200C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche.
|