Den søde tærte

Den søde tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtebund:
1 æg
50 g.sukker
300 g.hvedemel
150 g.smør
 
 Fyld:
750 g.velmodne blommer æbler pærer eller anden fast frugt
2 spsk.smør
25 g.sukker
 
 Top:
50 g.hvedemel
50 g.farin sukker eller rå rørsukker
50 g.koldt smør
50 g.hakkede nøddekerner eller nøddeflager
0.25-0.5 tsk.stødt kanel
 
Opskrift:
Tærtedej:
Pisk æg og sukker tykt, rør melet i og smuldr smørret i dejen, der æltes glat og lægges køligt i en times tid. Rul dejen ud. Beklæd en tærteform af metal ca. 24 cm i diameter med dejen, prik bunden og sæt tærten koldt. Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten. Fyld op med tørrede bønner eller ris og forbag tærten ved 200 grader ca. 15 min.

Tag bunden ud og fjern papir og fyld. Afkøl og gem bønner eller ris til en anden bagning, de kan bruges mange gange.

Fyld:
Udsten eller udkern og skræl eventuelt frugten og skær den i passende stykker. Varm frugten igennem i smør, ca. 1 min. Drys sukker på og lad den afkøle en smule.

Top:
Hak og smuldr alle ingredienserne til toppingen sammen, fordel 1/3 af den i bunden af tærten, læg frugten oven på og fordel den resternde topping øverst. Bag tærten færdig ved 200 grader ca. 20 min. til den er gylden og sprød.





karakterer:
Opskriften er vist 29620 gange,
og udskrevet 484 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu