Citrontærte 02
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
|
|
Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time.
Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til. Sæt ovnen på 200 grader C. Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt. Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader C. Bag tærten i ca. 35 minutter - hold øje med overfladen. Lad tærten stå 10 minutter for eftervarme. Servering: Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 13002 gange,
og udskrevet 292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2013-12-26 10:57:31 Det lyder vildt lækkert. kan ikke vendte med at prøve den Steph - 2012-02-17 20:27:49 Mit fyld stivner ikke?! Er der noget galt med opskriften? Amalie - 2009-11-13 18:41:07 Mørdejen i min tærte blev rigtig god og sprød, til gengæld kunne jeg ikke få fyldet til at stivne, jeg endte med at give tærten dobbelt tid, men den stivnede aldrig, så det var en sprød skal, med citron-sjap i. (Den blev bagt i en bordovn, men det burde ikke gøre så stor en forskel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne