Citrontærte 03
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
|
|
Mørdej:
Smørret smuldres med let hånd i melet. Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen. Dejen må ikke bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider. Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca. 1 time. En tærteform med løs bund (28-30 cm. diameter) smøres, dejen rulles ud med lidt mel på bordet i ca. 4 mm tykkelse og lægges i formen. Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter. Sættes i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter til den er lysebrun. Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingredienserne til cremen sammen og sættes på varmen. Pisk i cremen, til den jævner let. Sis gennem en sigte. Hæld den afkølede creme i tærtebunden. |
|
Opskriften er vist 13851 gange,
og udskrevet 227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Unknown - 2012-01-10 19:57:09 Må indrømme jeg var en smule skuffet...Ved ikke om det er mig der har gjort noget forkert... Synes ikke der kom nok creme ud af den portion, som opskriften anviste. Så jeg blandede noget flødeskum, græsk yoghurt og sukker i for at tærten kom til at se ud af noget. Bunden blev helt fin. Smager dog ikke af noget. Ville måske gøre den en smule sød også, med lidt sukker. Annika - 2007-05-28 16:38:30 Den samger rigtigt rigtigt godt. Dejen kan laves med smeltet smør, så behøver den ikke at hvile i køleskab. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne