Chokoladetærte 05
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.
Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt. Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét. Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnribbe. Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet. Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. Den har en blød, lidt svampet konsistens. Server f.eks. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær. |
|
Opskriften er vist 90897 gange,
og udskrevet 746 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Hausfrau - 2016-08-29 12:22:05 Dobbeltportion lavet. Blev fantastisk lækker. MEN brugte 70 % mørk chokolade og tilsatte krydret rom, da vi ikke er cognacdrikkere. Blev så lækker! SLH - 2016-04-22 11:54:41 Jeg undrer mig over de mange dårlige kommentarer til denne kage. Jeg har lavet den flere gange og med stor succes. MEN det er en lidt bitter cokoladesmag man har i selvekagen (alt efter den chokoladekvalitet man vælger) men det skal de søde jordbær/el. hindbær og isen modsvare. Jeg har kun brugt kagen som dessert, og som sagt til stor glæde for gæsterne. Milo - 2012-10-27 11:55:53 Jeg brugte Mandel Essens istedet for Cognac, Og Brugte Hasselnødflager istedet for Mandler, OG Brugte RITTER SPORT CHOCO DUO Istedet for LINDT SURFIN. Det smager vildt godt :)! Anne Sørensen - 2010-11-27 17:31:42 Det er overhovedet ikke en rigtig chokolade tærte! Den falder ikke rigtig i min smag. En anden chokolade tærte i bare skal prøve er denne, opskriften er fra Jamie Oliver: Ca. 10 pers. Ovn: 150 grader Dej: En portion sød mørdej Fyld: 1. del: 140g smør 150g god mørk chokolade 8 spsk god kakao -------------- 2. del: 4 æg 200g sukker 3 spsk gylden sirup 3 mellemstor spsk creme fraice eller anden syrnet fløde (jeg brugte græsk yoghurt) ------------ 1. del smeltes over et vandbad. Mørdejen spredes ud i et tærte fad, og forbages i ovnen i 10 minutter. Imens piskes æg og sukker til en let og cremet masse. Sirup og creme fraiche tilsættes. Den smeltede chokolade blanding tilsættes, og massen røres godt sammen. Til sidst hældes massen i bunden, og tærten bages i 40-45 minutter. Serveres med hindbær coulis (optøede frosne hindbær røres sammen med flormelis og lidt citron) eller en frisk sorbet. Vedlæg gerne en kommentar, hvis i prøver denne opskrift. M.V.H. Anne Sørensen Chef_Chili - 2010-05-16 12:55:28 Det er overhovedet ikke en tærte... Det er nærmere en ganske normal chokoladekage... :s CS - 2010-04-29 11:22:39 Hvor mange personer er opskriften til? CS - 2010-04-29 11:22:03 Super godt lavet - smager ski'e godt mønboen - 2009-03-08 07:36:03 Surfin er en halvbitter chokolade, men jeg vil da nok foretrække tærten med mørk. Og så er der nogen, der har leget med vurderingerne - kan de nulstilles? malene - 2009-02-18 12:28:08 hmm... den smager slet ikke godt.. Da vi skulle få gæster synes jeg at jeg skulle lave sådan en kage som så godt ud .. og da den var færdig smagte den ADR... jeg blev til grin over for mine gæster Per - 2009-01-03 18:08:34 Lindt er navnet på dem der fremstiller chokoladen, men surfin har jeg ikke kunnet finde, Vi brugt lindt excellence en 70% mørk chokolade Joli - 2005-01-01 01:01:01 Let at lave og smager super godt som dessert med vanilleis |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne