Blommetærte med marcipan

Blommetærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommetærte med marcipan, billede 4 Blommetærte med marcipan, billede 1 Blommetærte med marcipan, billede 2 Blommetærte med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
130 gram Ren rå marcipan
130 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
   
Opskrift:
Smør og sukker røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen.

Mel, rasp, revet marcipan og grofthakkede mandler vendes i. Dejen hældes i en smurt tærteform.

Blommerne halveres og udstenes og lægges ned i dejen med den buede side op. Bages ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Serveres lun med creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 122742 gange,
og udskrevet 4810 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15589 (3711 kcal)
KJ pr. Pers. 1948 (463 kcal)
Vægt ialt 1280 gram
Vægt pr. Pers. 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1217 KJ (289 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 29.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-12 01:23:07
Hej. Ville gerne høre om den kunne fryses??? Mvh

  -   2016-08-27 12:31:02
Hej Jeg kan bestem ikke få plads til 500g blommer.?? Gør jeg mon noget forkert.

  -   2015-08-15 22:52:19
Kun 100 gram smør så er den stadig perfect

  -   2014-08-15 12:46:25
kan det være rigtigt at der kun skal 2 spk. mel i dejen

  -   2012-08-07 18:34:48
Nej, der skal ikke bagepulver i. Jeg gjorde samme erfaring som Pia. Bagte den i 45 minutter, og så valgte jeg at tage den ud, men den var smattet trods kun 130 gr. smør i opskriften. ???

  -   2012-07-02 11:58:23
Skal der ikke bagepulver i ??

  -   2010-09-06 23:28:14
Har prøvet kagen. Er det meningen den skal være helt blød og nærmest smattet? (Tror den bagte 40-50 minutter ved 190 grader i alm. ovn)

  -   2010-08-14 20:17:08
Man kan sagtens bruge andre slags bær til kagen. Jeg laver den også med rabarber/æbler eller brombær.

  -   2009-09-12 12:46:04
Kan den fryses?

  -   2009-08-24 20:35:12
Kagen smager også godt, hvis den laves med mirabeller.

  -   2005-01-01 01:01:01
Marcipanen og mandlerne giver en stor del af smagen til denne kage, så jeg tror desværre ikke de kan skiftes ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
kan man ikke erstatte marcipanen og mandlerne med noget andet, da vores dreng har allergi