Birkestærte (Mohntorte)

Birkestærte (Mohntorte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
120 g.smør
150 g.flormelis
4 æggeblommer
150 g.blå birkes
50 g.sukat
 citronskal
4 æggehvider
 
 Til formen:
 smør
 fin rasp
 
 flormelis til at bestrø kagen
 
Opskrift:
Blå birkes finmales i blender i 2 - 3 portioner, indtil den formalede masse er fedtet og ikke lader sig formale yderligere. De formalede portioner skrabes ned i en lille skål.

Smør røres meget grundig (gerne i røremaskine) med flormelis til fin cremet konsistens. Under fortsat omrøring tilsættes en æggeblomme ad gangen, indtil massen er helt homogen. Under stadig omrøring tilsættes den fintmalede birkes, lidt revet citronskal og til sidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt ind i massen.

Blandingen hældes i en rund eller aflang bageform, der først er penslet med smør og drysset med fintsigtet rasp.

Bages midt i oven ved 165 grader i 3/4 til 1 time, indtil der ikke afsættes dej på en strikkepind, der stikkes ind midt i kagen. Man lader kagen afkøle helt i formen, før den tages ud. Den vil falde noget sammen og det er i orden.

Sæt kagen med bunden i vejret på et fad og bestrø den med flormelis gennem en sigte, lige før den serveres. Den skæres i skiver eller tærtetrekanter, alt efter hvilken form, der er brugt.

Servering:
Meget velegnet som kage til kaffe.





karakterer:
Opskriften er vist 17651 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu