Birkestærte (Mohntorte)
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes Oprindelsesland : Østrig Indsendt : Red : |
|
|
Blå birkes finmales i blender i 2 - 3 portioner, indtil den formalede masse er fedtet og ikke lader sig formale yderligere. De formalede portioner skrabes ned i en lille skål.
Smør røres meget grundig (gerne i røremaskine) med flormelis til fin cremet konsistens. Under fortsat omrøring tilsættes en æggeblomme ad gangen, indtil massen er helt homogen. Under stadig omrøring tilsættes den fintmalede birkes, lidt revet citronskal og til sidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt ind i massen. Blandingen hældes i en rund eller aflang bageform, der først er penslet med smør og drysset med fintsigtet rasp. Bages midt i oven ved 165 grader i 3/4 til 1 time, indtil der ikke afsættes dej på en strikkepind, der stikkes ind midt i kagen. Man lader kagen afkøle helt i formen, før den tages ud. Den vil falde noget sammen og det er i orden. Sæt kagen med bunden i vejret på et fad og bestrø den med flormelis gennem en sigte, lige før den serveres. Den skæres i skiver eller tærtetrekanter, alt efter hvilken form, der er brugt. Servering: Meget velegnet som kage til kaffe. |
|
Opskriften er vist 17645 gange,
og udskrevet 279 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne