Bagt æblekage med sprødt låg

Bagt æblekage med sprødt låg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagt æblekage med sprødt låg, billede 4 Bagt æblekage med sprødt låg, billede 1 Bagt æblekage med sprødt låg, billede 2 Bagt æblekage med sprødt låg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Krydderurte miks
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  På toppen:
  evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør
   
Opskrift:
Skræl æblerne f.eks. James Grieves eller Filippa og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ildfast fad.

Blend sukker, salt, krydderurter (f.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vaniljegræs). Bland med havregryn og mel. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en let smuldrende dej.

På Asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt. Bag ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Server med creme fraiche 38 %, vaniljeis eller flødeskum.

Tips:

Krydderurtemiks:
F.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vaniljegræs





karakterer:
Opskriften er vist 277486 gange,
og udskrevet 10369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (133 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17939 (4271 kcal)
KJ pr. Pers. 4484 (1067 kcal)
Vægt ialt 1777 gram
Vægt pr. Pers. 444 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1009 KJ (240 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 32.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-03 19:33:18
Ikke mindre end fantastisk!! min mand elsker den :)

  -   2010-11-03 12:06:21
Den bedste længe.... Naboer og venner er vilde med den, hvilket har afstedkommet, at jeg nu skal bage kagen, når der skal være gæstebud hos min nærmeste nabo, - en ikke ringe anbefaling - også til "Alletiders kogebog"!!

  -   2009-08-15 16:16:03
Til Ditte Var det godt med en halv smøg på?

  -   2009-01-31 18:12:12
Hvis du vil have vanillesmagen, så brug vanillesukker el.lign. - vanillegræs kan være giftigt :-(

  -   2008-10-12 08:34:51
Jeg elsker den her kage!! Lavede en halv portion hvor jeg udelod noget af sukkeret på æblene og erstattede det med hakkede figner og honning. Til låget brugte jeg halvt smøg og halvt kokosolie + en lille håndfuld kokos og en håndfuld hakkede mandler - det blev en rigtig succes!! Tak for den ;)

  -   2007-11-05 10:01:22
Bruger minihakker/foodprocessor til at blande alle ingredienserne (krydderurter hakkes lidt før de andre ingredienser tilsættes). Det giver en god smuldredej, hvor smørret ikke når at blive for varmt. Derudover tager det ingen tid at blande dejen. Heller ingen fedtede fingre. Er også god med fromage frais til, evt. rørt med lidt vanille og sukker/sødemiddel, hvis man er til det lidt sødere tilbehør.

  -   2007-10-19 20:45:51
Brug foodprocesoren til at blende sukker salt og citronmilisse.

  -   2007-09-22 17:11:55
den er da oka :-)

  -   2007-09-03 18:12:48
ja den er super dejlig og alle i familien elsker den ned is til

  -   2007-08-17 14:43:42
fantastisk kage

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækker æblekage! Lavede den til min fødselsdag, og familien elskede den! Kan varmt anbefales - Jeg havde dog ikke nogle af kryderurterne, så jeg brugte vaniliesukker.. Lækker løsning!

  -   2005-01-01 01:01:01
smør og sukker

  -   2005-01-01 01:01:01
en kanon god kage nemt at lave og alle elsker den her hos os!

  -   2005-01-01 01:01:01
lavede halv portion med 90 g smør i en rugbrødsform, den blev virkelig god og sprød!

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er bare laekker og er blevet en af familiens yndlings desserter her I Windsor.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kunne ikke skaffe krydderurterne, så brugte i stedet lidt citronsaft som jeg dryppede over æblerne i fadet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Super god kage - og meget nem at lave..

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg river marcipan groft i og sparer på sukkeret

  -   2005-01-01 01:01:01
Hurtig og nem at lave. Havregryn kan erstattes med müsli, det gør overfladen endnu sprødere.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en meget lækker kage, men det er ikke nødvendigt at bruge mere end 100 g sukker på æblerne. Det er heller ikke nødvendigt at brude 250 g smør/magarine. Det er nok med 175 g.