Bagt æblekage med sprødt låg
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl æblerne f.eks. James Grieves eller Filippa og skær dem i både.
Vend med kanel og sukker.
Kom blandingen i et smurt, ildfast fad.
Blend sukker, salt, krydderurter (f.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vaniljegræs). Bland med havregryn og mel. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en let smuldrende dej. På Asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt. Bag ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server med creme fraiche 38 %, vaniljeis eller flødeskum. Tips: Krydderurtemiks: F.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vaniljegræs |
|
Opskriften er vist 277486 gange,
og udskrevet 10369 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (133 stemmer) |
|
Kommentarer staahl - 2013-11-03 19:33:18 Ikke mindre end fantastisk!! min mand elsker den :) Margit R - 2010-11-03 12:06:21 Den bedste længe.... Naboer og venner er vilde med den, hvilket har afstedkommet, at jeg nu skal bage kagen, når der skal være gæstebud hos min nærmeste nabo, - en ikke ringe anbefaling - også til "Alletiders kogebog"!! Ib - 2009-08-15 16:16:03 Til Ditte Var det godt med en halv smøg på? Pips - 2009-01-31 18:12:12 Hvis du vil have vanillesmagen, så brug vanillesukker el.lign. - vanillegræs kan være giftigt :-( Ditte - 2008-10-12 08:34:51 Jeg elsker den her kage!! Lavede en halv portion hvor jeg udelod noget af sukkeret på æblene og erstattede det med hakkede figner og honning. Til låget brugte jeg halvt smøg og halvt kokosolie + en lille håndfuld kokos og en håndfuld hakkede mandler - det blev en rigtig succes!! Tak for den ;) Nina M - 2007-11-05 10:01:22 Bruger minihakker/foodprocessor til at blande alle ingredienserne (krydderurter hakkes lidt før de andre ingredienser tilsættes). Det giver en god smuldredej, hvor smørret ikke når at blive for varmt. Derudover tager det ingen tid at blande dejen. Heller ingen fedtede fingre. Er også god med fromage frais til, evt. rørt med lidt vanille og sukker/sødemiddel, hvis man er til det lidt sødere tilbehør. Per - 2007-10-19 20:45:51 Brug foodprocesoren til at blende sukker salt og citronmilisse. sophie - 2007-09-22 17:11:55 den er da oka :-) anne - 2007-09-03 18:12:48 ja den er super dejlig og alle i familien elsker den ned is til sanne - 2007-08-17 14:43:42 fantastisk kage Simone - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig lækker æblekage! Lavede den til min fødselsdag, og familien elskede den! Kan varmt anbefales - Jeg havde dog ikke nogle af kryderurterne, så jeg brugte vaniliesukker.. Lækker løsning! gitte - 2005-01-01 01:01:01 smør og sukker Ida - 2005-01-01 01:01:01 en kanon god kage nemt at lave og alle elsker den her hos os! a - 2005-01-01 01:01:01 lavede halv portion med 90 g smør i en rugbrødsform, den blev virkelig god og sprød! Ulla I UK - 2005-01-01 01:01:01 Den er bare laekker og er blevet en af familiens yndlings desserter her I Windsor. Per - 2005-01-01 01:01:01 Kunne ikke skaffe krydderurterne, så brugte i stedet lidt citronsaft som jeg dryppede over æblerne i fadet. Annette - 2005-01-01 01:01:01 Super god kage - og meget nem at lave.. Irene Wejlemand - 2005-01-01 01:01:01 Jeg river marcipan groft i og sparer på sukkeret Margit - 2005-01-01 01:01:01 Hurtig og nem at lave. Havregryn kan erstattes med müsli, det gør overfladen endnu sprødere. Gitte - 2005-01-01 01:01:01 Det er en meget lækker kage, men det er ikke nødvendigt at bruge mere end 100 g sukker på æblerne. Det er heller ikke nødvendigt at brude 250 g smør/magarine. Det er nok med 175 g. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne