Bagt æblekage med kanel
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Mel sigtes ned i et fad, og smørret smuldres heri. Tilsæt sukker samt kanel og saml dejen med ægget, der er let sammenpisket med en gaffel. Lad dejen hvile 30 minutter. Dejen rulles ud, så den passer til et ildfast fad på 16x26 cm. Tag et lille stykke dej fra til flætværk. Fyld: Æblerne skæres i tynde både, der lægges i rækker på langs ned igennem fadet. Rør hindbærmarmelade sammen, så den er til at brede ud over æblebådene, herpå lægges dejstrimlerne, så de danner et fletværk. Æblekagen bages på næstnederste rille i ovnen ved 210 grader C alm. ovn i 30 minutter. Server æblekagen lun med flødeskum eller creme fraiche til. |
|
Opskriften er vist 148146 gange,
og udskrevet 2750 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (30 stemmer) |
|
Kommentarer moi... - 2010-04-09 16:36:26 dufter fantastisk!!!! og ser super lækker ud. der skal dog meget mere mel i end så, i hvert fald i min(men jeg tog også et ekstra æg i fordi de var så små) :D men læææækker kage!!! anonym - 2009-07-31 17:03:36 jeg synes at der skal mere mel end det stå den! - 2009-07-21 14:03:56 den er rigtig god men jeg kunne bedst li den med flødeskum <3 det var meget lækkert Ilsemarie - 2007-10-12 18:13:23 Prikken over "I" var creme fraichen blandet med sukker, æblegelee og valnødder. Hvis tærtedejen er svært at samle med æg, tilsæt ganske lidt vand. Ilsemarie - 2007-10-12 18:10:30 Lækker kage og nem at lave. Jeg havde ikke hindbærmarmelade, men kogte en pose frosne hindbær lidt op i mikro-ovnen. Mine gæster kunne li' den. Alice - 2005-01-01 01:01:01 Tærten er meget tør, er svær at samle med æg om der står i opskriften. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne