Bagt æblekage med kanel

Bagt æblekage med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagt æblekage med kanel, billede 4 Bagt æblekage med kanel, billede 1 Bagt æblekage med kanel, billede 2 Bagt æblekage med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
250 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 dl. Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Mel sigtes ned i et fad, og smørret smuldres heri. Tilsæt sukker samt kanel og saml dejen med ægget, der er let sammenpisket med en gaffel. Lad dejen hvile 30 minutter.

Dejen rulles ud, så den passer til et ildfast fad på 16x26 cm. Tag et lille stykke dej fra til flætværk.

Fyld:
Æblerne skæres i tynde både, der lægges i rækker på langs ned igennem fadet. Rør hindbærmarmelade sammen, så den er til at brede ud over æblebådene, herpå lægges dejstrimlerne, så de danner et fletværk.

Æblekagen bages på næstnederste rille i ovnen ved 210 grader C alm. ovn i 30 minutter.

Server æblekagen lun med flødeskum eller creme fraiche til.





karakterer:
Opskriften er vist 148146 gange,
og udskrevet 2750 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11368 (2706 kcal)
KJ pr. Pers. 1894 (451 kcal)
Vægt ialt 975 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1166 KJ (277 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-09 16:36:26
dufter fantastisk!!!! og ser super lækker ud. der skal dog meget mere mel i end så, i hvert fald i min(men jeg tog også et ekstra æg i fordi de var så små) :D men læææækker kage!!!

  -   2009-07-31 17:03:36
jeg synes at der skal mere mel end det stå

  -   2009-07-21 14:03:56
den er rigtig god men jeg kunne bedst li den med flødeskum <3 det var meget lækkert

  -   2007-10-12 18:13:23
Prikken over "I" var creme fraichen blandet med sukker, æblegelee og valnødder. Hvis tærtedejen er svært at samle med æg, tilsæt ganske lidt vand.

  -   2007-10-12 18:10:30
Lækker kage og nem at lave. Jeg havde ikke hindbærmarmelade, men kogte en pose frosne hindbær lidt op i mikro-ovnen. Mine gæster kunne li' den.

  -   2005-01-01 01:01:01
Tærten er meget tør, er svær at samle med æg om der står i opskriften.