Bagt æblekage med hasselnødder

Bagt æblekage med hasselnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagt æblekage med hasselnødder, billede 4 Bagt æblekage med hasselnødder, billede 1 Bagt æblekage med hasselnødder, billede 2 Bagt æblekage med hasselnødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.25 tsk. Kardemomme, stødt
0.25 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.25 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
800 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smør, sukker og farin, røres grundigt igennem. Rør finthakkede hasselnødder i.

Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen.

Kom æggene i blandingen et ad gangen og skiftevis med melblandingen.

Æblerne skrælles og skæres i tern, vendes i blandingen og hæld dejen i et smurt og sukker eller rasp drysset ovnfast fad.

Bag ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 50 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 98184 gange,
og udskrevet 1539 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19757 (4704 kcal)
KJ pr. Pers. 1975 (470 kcal)
Vægt ialt 1903 gram
Vægt pr. Pers. 190 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1037 KJ (247 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 31.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-05 18:19:39
Jeg laver dem som muffins, det er osse rigtig lækkert, og nemt at have med til madpakken og andet..

  -   2010-09-05 18:15:59
den bliver rigtig god og ikke spor brændt.. den bliver lækker fedtet og luftig.

  -   2010-04-28 10:27:49
den er rigtig god. men pas på den ikke blivr brandt. man kan tage et stykke sølvpapir over når den er blevet brun så bliver den rigtig god. kan stærks andbefals at prøve

  -   2009-09-26 15:20:35
Det er en super god kage som ikke smager brændt selvom den ser sådan ud. Stort tak den den der har lavet opskrivten

  -   2008-03-25 17:27:33
den er jo helt brændt!!!! eller er det bare farinen???.....men den ser lækker ud før den bages..!!

  -   2007-08-19 16:44:08
den er godt nok brandt haha

  -   2005-01-01 01:01:01
For øvrigt bliver det en dejlig fugtig kage som bedst spises med ske eller gaffel, for fedtet til at spise med fingerne.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyset drillede lidt, kage blev ikke så mørk som det kunne se ud, men jeg måtte dog lægge et stykke folie over de sidste 20 minutter. Jeg skulle vist også have vlagt en størrer form til kagen, fadet på billedet er 31 cm. langt, og jeg vil tro at en bradepande 23x33 cm ville passe bedre.