Apple Pie 02
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Tilbered først pie-dejen:
Sigt melet og tilsæt salt. Hak smørret eller margarinen ned i melet og findel med fingrene, til det får en ensartet grynet konsistens, der minder om reven ost. Pas på, det ikke bliver sammenhængende, før vandet kommes i. Ælt det hele sammen med let hånd, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet i en time. Når dejen er kølet af, deles den i to dele, og den ene del lægges tilbage i køleskabet, mens den anden rulles ud med en kagerulle. Det er nemmest at rulle ud på et stykke melet bagepapir. Dejen skal dække en tærtebund på ca. 20 cm i diameter. Fyldet: Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne ud i tynde skiver. Tilsæt de øvrige ingredienser og fyld det hele i tærteformen. Dæk tærten med det andet stykke udrullede dej. Prik hul i tærtelåget med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Glasering: Pisk æggeblommen med fløde eller mælk med en gaffel og smør blandingen på tærtelåget med en bagepensel. Tærten bages i en forvarmet ovn ved 190° midt i ovnen i 35-40 min., til tærten er gyldenbrun. Serveres varm med ikke for stiftpisket flødeskum eller vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 18629 gange,
og udskrevet 375 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2009-10-16 16:47:21 Rigtig god - dejlig sprød i dejen E D G A R D - 2005-01-01 01:01:01 er igang med og bage den, den ser rigtig god og og dufter himmelsk Anonym - 2005-01-01 01:01:01 Skal bage denne pie snart... skriver om den er god... det håber jeg:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne