Appelsintærte
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Rør fedtstof og sukker luftigt. Tilsæt ægget og rør dejen jævn og fin. Tilsæt bagepulver og hvedemel skiftevis med mælken og rør til dejen er uden klumper. Riv skallen af 1 appelsin i dejen og rør det i dejen, gem appelsinen til saft i sirup. Smør en rund springform, ca. 25 cm. i diameter, og drys den med rasp. Hæld dejen i og bag den på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 min. Prøv at stikke i den med en strikkenål og se om kagen er bagt. Tag kagen ud og lad den stå nogle min. Vend den derefter ud på en rist og lad den blive kold. Sirup: Pres saften af appelsinen fra bunden og kog den lidt ind med sukker og lade det køre af. Tilsæt cointreau eller anden appelsinlikør. Prik bunden med en gaffel. bare lige igennem topskorpen, og fordel så siruppen herover. Lad den trække ned i kagen. Fyld: Pisk fløden til skum og fordel den på kagen. Riv appelsinskal over kagen, hvorefter du skærer resten af skallen af og filiter appelsinen. Fordel applesinfilleterne over kagen. Pynt evt. med lidt chokoladespåner. |
|
Opskriften er vist 17253 gange,
og udskrevet 245 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne