Apple pie
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, tilsæt salt og koldt vand og saml dejen hurtigt med let hånd. Læg dejen koldt en times tid.
Del dejen i 2 dele. Rul den ene halvdel ud og beklæd en tærteform ca. 23 cm i diameter med dejen, lad det overskydende dej hænge ud over kanten. Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær æblerne i tynde snitter, der blandes med de øvrige ingredienser til fyldet. Fordel det over tærtebunden. Rul den anden halvdel af dejen ud, og dæk tærten med den. Tryk kanterne godt sammen og skær et par huller i dejlåget, evt. prik det med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensl tærten med det. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30-40 minutter. Serveres med iskoldt flødeskum eller blød vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 149677 gange,
og udskrevet 3638 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (278 stemmer) |
|
Kommentarer dorthe - 2016-01-19 21:07:40 skal maizenaen ikke blandes med eller hvad? stine - 2011-09-06 20:21:46 helt vildt lækker, min første tærtedej nogensinde og det gik fantastisk. brugte 25 gram smør til fyldet og ekstra sukker og kanel!! vi har lige spist den med vanilje is ummmm... Mette Johansen - 2011-05-05 16:54:13 Dejen er kunne godt lige bruge lidt sukker. Men ellers var d4en god nok. Lavede den nemlig med mine to dejlige piger. :D Christian A. - 2011-04-13 18:15:36 En rigtig lækker pie. Dejen er nem at rulle ud og resultatet er velsmagende lars - 2011-01-07 14:14:46 Den er stilet nok mangler lidt creme fraiche her der men og hva så hvis du Ik kan læse så malere Jeg din næse piece gzz Inge - 2010-02-22 13:13:25 Hej Glen. Der står 0,5 dl = 1/2 dl, ikke 5 dl. Glen - 2009-12-19 16:20:04 Syndes at dej blive meget Tynd hvis der skal 5dl vand i det kan jeg ikke forstå Lyder også af meget vand hvis man kigge på de ander pie´s der er opført E - 2009-09-24 15:31:25 den smagte rigtig rigtig rigtig godt men fik at vide at den kunne bruge lidt mere sukker i dejen Lisbeth - 2009-02-01 22:17:01 Supergod, helt autentisk amerikansk apple pie, en rigtig 'Bedstemor-and'apple pie, som man får dem 'over there' - æblefyldet er lækkert, og dejen er den rigtige amerikanske, som ikke er sød (hvilket danske tærtedeje ofte er)- med flot blank overflade på dejlåget med ægge/flødepenslingen. Billedet her på opskriftsiden her ligner desværre slet ikke, tærten er meget flottere (har taget et billede af tærten, som gerne må bruges, hvis i vil have det). Mia - 2008-11-16 01:49:39 Den blev ikke ret god, kan godt forstå bedømmelsen. selve dejen er tør og smagløs.. ikke ret vellykket anonym - 2008-10-20 13:19:50 Den faldt i rigtig god smag hos mine testpersoner, at jeg samme tidspunkt fik en orde på 3 stk. Til 2x30 årige fødselsdage. Bjarne K. - 2008-09-08 18:22:47 Svar til per. Det er muskatnødden der giver den en underlig smag, man kan bare undlade at komme det i. vibeholm - 2007-05-10 21:44:53 meget lækker, men dejen ku godt være en lille smule sød synes jeg =) bageren - 2005-01-01 01:01:01 dejen er meget nem at rulle ud, og smager også godt. Men fyldet med æbler smagte underligt!!!! Per - 2005-01-01 01:01:01 Er der nogen der kan fortælle hvorfor at denne opskrift er vurderet så lavt ? mille5991 - 2005-01-01 01:01:01 den er rigtig god men jeg brugte creme frais til. det er nemlig også godt. Lone - 2005-01-01 01:01:01 Er rigtig god, men kan godt bruge lidt mere kanel cecilie - 2005-01-01 01:01:01 jeg syntes det lyde lækkert alt sammen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne