Abrikostærte
Hovedingrediens : Frugt - Abrikos Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smørret og lad det svale af. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør samt kaffefløde og bland mel og bagepulver i. Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp. Bag ved godt 175 grader i ca. 30 minutter. Lad akgen køle af, inden den tages ud af formen.
Fyld: Riv marcipan groft og rør den sammen med piskefløden til en jævn og fin masse. Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over. Pynt: Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen. Læg frugterne i et dekorativ mønster på tærten og blød de 2 blade husblas op i koldt vand. Tryk vandet af og smelt dem i den opvarmede abrikoslage. Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke. Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum. |
|
Opskriften er vist 16933 gange,
og udskrevet 255 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Irene - 2011-02-14 20:55:28 Superlækker! Og lad den gerne stå en dag eller to før servering, for da er den faktisk bare endnu bedre :-) Jeg kan sagtens forestille mig at den er ENDNU med med abrikoser i Amaretto Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Man kan med fordel bruge 1 glas abrikoser i Amaretto istedet. Gem lagen og bland den med 3-5 dl vand alt efter hvor meget gele man vil have og tilsæt 2 spsk sukker - de smager SÅ godt. Og ligegyldig om du bruger pynten der står eller Amaretto pynten, så kom lige et ekstra blad husblads i for at være sikker... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne