Abrikostærte 02

Abrikostærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 plader frossen butterdej a 70 g
 hvedemel til udrulningen
8 friske eller henkogte abrikoser
 
 Kagecreme:
2 æggeblommer
4 spsk.sukker
0.5 spsk.majsstivelse
2.5 dl.mælk
0.5 vaniljestang
 
 Overtræk:
3 spsk.æblegele
 
 Drys:
 lidt ristede mandelflager
 
Opskrift:
De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden. Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse. Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker. Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved 210 grader. Skrue straks ned til 200 grader og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden.


Kagecreme:
Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog med vaniljen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vaniljesmagen rigtigt kommer ud. Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vaniljestangen.


Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund. Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind. Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper. Bred den flydende gelé ud over abrikoserne. Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 17633 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu