Kælderboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren i en skål, tilsæt koldt vand, sirup, salt og olie og rør i det til gæren er opløst.
Mål melet af i et litermål. Så det ikke bliver banket for hårdt sammen. Hæld 7 dl. af melet i skålen og ælt det hele i ca. 5 minutter til en smidig dej. Lad dejen stå overdækket og køligt natten over, gerne i en kold kælder eller viktualierum. Lad den stå i 12 timer. Kom dejen ud på et melet bord og ælt så meget mel i dejen, så den bliver til at håndtere og ikke klæber. Del dejen i 16 lige store stykker, tril dem i mel og læg dem på en plade med bagepapir. Lad bollerne hæve i mindst 10 minutter. Bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter og lad dem derefter køle i 5-10 minutter inden servering Tips: Det er lettere at dele dejen i 16 dele, hvis du først ruller dejen ud til en rulle. Del den derefter midt over og del så hver del et par gange til. |
|
Opskriften er vist 20172 gange,
og udskrevet 433 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-02-23 12:49:52 Nogen virkelig lækre boller. Også gode til hjemmelavede burgere eller sandwich. Så skal man bare huske at lave dem lidt større end der står i opskriften. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne