Kælderboller

Kælderboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
3 dl.vand
2 spsk.mørk sirup
1 tsk.salt
1 spsk.olie
8 dl.rugmel eller blandingsmel
 
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål, tilsæt koldt vand, sirup, salt og olie og rør i det til gæren er opløst.

Mål melet af i et litermål. Så det ikke bliver banket for hårdt sammen. Hæld 7 dl. af melet i skålen og ælt det hele i ca. 5 minutter til en smidig dej. Lad dejen stå overdækket og køligt natten over, gerne i en kold kælder eller viktualierum. Lad den stå i 12 timer.

Kom dejen ud på et melet bord og ælt så meget mel i dejen, så den bliver til at håndtere og ikke klæber. Del dejen i 16 lige store stykker, tril dem i mel og læg dem på en plade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i mindst 10 minutter. Bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter og lad dem derefter køle i 5-10 minutter inden servering

Tips:

Det er lettere at dele dejen i 16 dele, hvis du først ruller dejen ud til en rulle. Del den derefter midt over og del så hver del et par gange til.





karakterer:
Opskriften er vist 20172 gange,
og udskrevet 433 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-23 12:49:52
Nogen virkelig lækre boller. Også gode til hjemmelavede burgere eller sandwich. Så skal man bare huske at lave dem lidt større end der står i opskriften.