Karlsbadeboller med mandler
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : |
|
|
Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt mælken og lad det hele blive fingervarmt, 37 grader.
Hæld den lune mælk over gæren og rør til den er opløst.
Pisk æggene let sammen.
Kom sukker, salt og æg samt det meste af melet i mælkeblandingen.
Arbejd det hele sammen til en smidig dej, og lad det hæve på et lunt sted i 30 minutter.
Læg dejen op på et melet bord.
Del den i 25 stykker, som formes til aflange boller.
Læg bollerne på en smurt plade.
Lad bollerne hæve under et klæde i 20 minutter.
Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
Bag dem ved 225 grader i ca. 5 minutter eller til de har fået en fin farve og er gennembagte.
Lad dem køle på en rist under et klæde.
|
|
Opskriften er vist 7021 gange,
og udskrevet 145 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Mia - 2011-02-10 16:49:42 Rigtig gode. Men jeg kunne kun få 20 ud af den portion dej der var, og har fulgt hele opskriften. Men som sagt, rigtig gode :) Mia. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne