Kanelboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt mælken og opvarm det til det er håndvarmt.
Smuldr gæren ned i en skål. Hæld mælkeblandingen over gæren og rør rundt til gæren er smeltet. Tilsæt sukker, salt og 4½ dl. af hvedemelet. Arbejd dejen smidig og tilsæt mere mel indtil dejen slipper skålen. Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse under et klæde, ca. 10 minutter. Stil ovnen på 250 grader. Anbring papirsformene (muffinsforme) på en bageplade. Kom dejen op på et melet bord og arbejd den glat og smidig. Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang plade. Rør fyldet sammen og læg halvdelen af fyldet på hver del. Rul dejen sammen til to ruller og skær hver rulle i 10 lige store dele og læg dem i papirsformene. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys perlesukker på. Bag dem ved 250 grader i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle på en rist med et klæde over Tips: Du kan skifte en fjerdedel af hvedemelet ud med grahamsmel. |
|
Opskriften er vist 64347 gange,
og udskrevet 1380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (55 stemmer) |
|
Kommentarer Lise - 2010-04-25 12:04:47 Smager FANTASTISK prøv dem!!!!!!!!!! miig - 2008-01-24 13:24:06 kanon gode boller marianne - 2005-01-01 01:01:01 den er rigtig lækker,men jeg havde problemer med at de hænger i papiret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne