Birkeskrans med citronglasur
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes Indsendt : |
|
|
Smuldr. Gæren ned i en skål.
Smelt fedtstoffet og sæt mælken.
Lad det blive fingervarmt 37 grader.
Hæld blandingen over gæren og rør rundt til gæren er opløst, Tilsæt salt, sukker, grahamsmel og 4 dl. af hvedemelet. Arbejd dejen sammen så den bliver blank og smidig, ca. 5 minutter. Lad den hæve overdækket et lunt sted i ca. 20 minutter eller til knapt dobbelt størrelse. Rør fedtstof, birkes, rosiner og sukker sammen. Læg dejen på et melet bord og arbejd den godt igennem. Tilsæt mere hvedemel, så dejen bliver fast og slipper bordet. Rul dejen ud til en firkant, ca 25x50 cm., på et melet bord. Bred fyldet ud over og rul den sammen til en rulle. Læg den på en smurt plade og form den til en rund krans. Klip nogle hakker i kransen og lad den hæve i 20 minutter. Pensl med æg og bag kransen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle under et klæde. Bland ingredienserne til glasuren. Tilsæt citronsaft, så glasuren bliver tilpas tyk og kan smøres ud. Smør glasuren over kransen. |
|
Opskriften er vist 7800 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne