Hjemmelavede tortillas

Hjemmelavede tortillas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :
Hjemmelavede tortillas, billede 4 Hjemmelavede tortillas, billede 1 Hjemmelavede tortillas, billede 2 Hjemmelavede tortillas, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
160 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

160 gram Majsmel
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt olie og vand og arbejd det sammen til en smidig dej.

Del dejen i 6 stykker og form hver del til en bolle. Rul hver bolle ud til en tynd plade, ca. 20 cm. i diameter.

Opvarm en stegepande. Bag hver tortilla på en tør pande til de har fået farve, ca. 2 minutter på hver side.

Under bagningen dannes der luftbobler i tortilaen. Tryk disse bobler ned med et rent viskestykke.

Læg de bagte tortillas oven på hinanden og pak dem ind i et viskestykke, så de holder sig varme og bløde.

Tips:

Tortillas kan holde sig i køleskabet 4-5 dage, hvis de ligger i en plastpose. Varm dem hurtigt i en velsmurt stegepande inden serveringen. Tortillas kan anvendes til mexicanske nationalretter som tacos og enchiladas.





karakterer:
Opskriften er vist 271009 gange,
og udskrevet 5549 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (52 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6914 (1646 kcal)
KJ pr. stk. 1152 (274 kcal)
Vægt ialt 559 gram
Vægt pr. stk. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1237 KJ (294 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 44.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-16 17:13:01
Opskriften er ikke autentisk, i Mexico bruger man svinefedt, mel og hjortetak salt, hjortetak salt gør, at dejen hurtigere 'hæver og bliver blød, under stegningen på pande, evt aluminiums plade over et ildsted. man blander mel og fedt med hjortetak salt, og lader dejen hvile i ca. ½ time - gerne mere - derefter kan man trykke ''bollerne ud med hånden, fordi dejen bliver smidig grundet forarbejdningen af fedtet sammen med melet.

  -   2016-05-07 20:42:15
De er subper gode og nemme og lave dog må der godt komme lidt mere vand i dejen men vil varmt anbefale og lave en dobbelt op fik 17 stk og skak helt klart lave dem igen 😊😉

  -   2015-11-08 21:20:13
Jeg synes disse tortillas var super lækre! Vi havde gang i kagerullen for at få brødene ekstra tynde, så det passede med det antal pandekager der skulle bages. Og vores blev altså rigtig fine! Mon dem der oplevede at det brødene blev hårde havde glemt hintet med at pakke dem ind i et viskestykke? Vores blev i hvert fald hårde, da de blev kolde, men igen: en tur på en smurt pande dagen derpå fik dem til at bløde lidt op, selvom de absolut var bedst på førstedagen. Virkelig nemme og lækre brød!

  -   2015-10-20 08:57:41
Jeg synes disse tortillas var super lækre! Vi havde gang i kagerullen for at få brødene ekstra tynde, så det passede med det antal pandekager der skulle bages. Og vores blev altså rigtig fine! Mon dem der oplevede at det brødene blev hårde havde glemt hintet med at pakke dem ind i et viskestykke? Vores blev i hvert fald hårde, da de blev kolde, men igen: en tur på en smurt pande dagen derpå fik dem til at bløde lidt op, selvom de absolut var bedst på førstedagen. Virkelig nemme og lækre brød!

  -   2015-10-01 11:00:50
Der var alt for lidt vand i opskriften, så det blev til én stor bolle. Vi prøvede at kompensere med ekstra olie og vand, men fik hældt for meget olie i forhold til vand, så pandekagerne blev både tykke og revnede. Vi lavede dejen om, og tilsatte meget mere vand end i opskriften, og så blev pandekagerne gode.

  -   2014-07-12 17:40:41
Følger opskriften, og det ender som sprøde taco skaller

  -   2014-01-23 17:46:27
Kan de laves uden bagepulver?

  -   2013-06-06 16:16:47
Hej miause, det er fordi at de er for tynde, lav en dobbelportion så du "føler" at du har dej nok:) (og put mere dej på panden self.)

  -   2010-06-20 13:15:36
hjælp mine hjemmelavede tortiias knækker

  -   2010-06-02 09:23:51
Hvis man foretrækker flydende dej som til almindelig pandekager, kan man tilsætte ca. 5-6 dl. vand og evt. ½ tsk. bagepulver mere. Resultatet bliver ganske fint. Hvis man også ønsker knap så "stive" tortillas, kan man erstatte ca. 50-80 g. majsmel med hvedemel (lig hvedetortillas). Put fx salat, varm kogt/stegt kylling og lidt dressing og revet ost på midten af tortillaen. Lav så en "taske", som også kan håndteres af børn, ved at folde tortillaen op til ca. midten fra bunden og derefter folde siderne ind. Så er den lige til MF (med fingrene) :-)

  -   2009-03-01 16:09:14
hva kan man putte i en tortillas