Skoldet rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Hæld rug- eller hvedekorn, rugmel og vand i en gryde.
Lad det stå 12 timer så kornene bliver bløde.
Kog det op under omrøring og lad det simre under låg i 5 minutter.
Hæld det op i en skål og lad det køle til fingervarme.
Rør gæren ud med lidt vand og kom blandingen i skålen. Tilsæt sirup, salt, eddike og rugsigtemel, lidt ad gangen. Arbejd dejen godt sammen i 5 minutter og tilsæt lidt hvedemel så dejen bliver fast. Lad den hæve et lunt sted under et klæde i 1 time. Ælt dejen på et melet bord og tilsæt mere hvedemel, hvis det behøves. Dejen skal være så fast, at den beholder formen uden at flyde ud. Del dejen i 3 lige store dele og form dem til pæne brød. Smør aflange forme, ca 1½ l. eller en bradepande og drys med mel. Læg brødene i formene og lad dem hæve 30-40 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 50 minutter til de har fået farve. Smelt lidt fedtstof, kom lidt vand i og pensl brødene. Pak dem i viskestykker og evt. et tæppe, så de køler langsomt. Tips: Bag brødene 1-2 døgn i forvejen. Så modnes de og bliver saftige og gode. |
|
Opskriften er vist 13710 gange,
og udskrevet 225 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne