Grødbrød med abrikoser

Grødbrød med abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 dl.tørrede abrikoser
25 g.gær
2 dl.vand
1.5 dl.kold grød
2 dl.groft rugmel
6 dl.hvedemel
1 dl.rosiner
0.5 spsk.salt
 
 Pensling:
 yoghurt
 
Opskrift:
Hak abrikoserne. Smuldr gæren i en skål. Varm vandet til fingervarme og hæld det over gæren. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt grød, rugmel, hvedemel, rosiner og salt og bland godt. Ælt dejen på et melet bord, ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere mel, dejen skal være smidig. Drys mel i en skål, kom dejen i og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter. Tag dejen op, rul den ud og form den til 1 brød eller flere boller. Læg brødet på en plade og lad det hæve under klæde i yderligere 30 minutter. Pensl brødet med yoghurt og bag det ved 200 grader i ca. 25 minutter. Lad brødet køle på en rist.

Tips:

Varier smagen på brødet ved at anvende forskellig slags grød.





karakterer:
Opskriften er vist 9143 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu