Niels-emils tyttebærbrød
Hovedingrediens : Bær - Tyttebær Indsendt : |
|
|
Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål.
Dæk med et klæde og lad det stå natten over.
Bland tørgæren med hvedemelet.
Varm vandet til 50 grader og hæld det under omrøring i melblandingen.
Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt.
Du behøver ikke ælte dejen.
Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og lad dem hæve i ovnen ved 50 grader i ca 15 minutter.
Bag brødene ved 225 grader i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist uden dække.
Tips: 1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær. Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50 grader. Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske. |
|
Opskriften er vist 12037 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2011-09-01 19:22:06 Den ser super ud! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne