Lækkert italiensk basilikumbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Dejen:
Honning og salt kommes i vandet og gæren røres ud deri. Melet tilsættes og dejen æltes godt. Stilles tildækket til hævning 1½ time. Derefter formes dejen til et lidt aflangt brød ca. 1 til 1½ cm højt. Det lægges på bagepladen og stilles igen overdækket til hævning et lunt sted ca. 1 time. Olien kommes i en lille skål og basilikum kommes i. Hvidløgsfeddene presses også ned i skålen og det hele røres rundt. Når brødet er hævet, skal man prikke huller i brødet med fingrene og pensle olie-basilikum blandingen ovenpå, og så bages brødet i 15 min. på 200-225 grader. Når brødet er afkølet lidt, skal det skæres i forholdsvis tynde "pinde" og serveres. Det er et lækkert lille tilbehør til f.eks. salater. Smager dejligt og opskriften er nem at huske i hovedet. |
|
Opskriften er vist 35635 gange,
og udskrevet 1360 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (28 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-08-17 18:04:10 Superlækkert brød. 150 g af melet kan med fordel erstattes af fuldkornsmel, det giver et lidt sundere 'hverdagsbrød', og gør det absolut ikke ringere. anonym - 2010-01-23 16:58:07 Helt fantastisk brød. Nemt og superlækkert. Prøv evt. også at drysse lidt 'Jomfru i det grønne' over. Anne - 2008-08-07 15:49:34 Det er et fantastisk lækkert brød, og det holder sig friskt i flere dage. Ulla - 2008-01-21 19:59:45 I min omgangskreds hedder dette brød nu : Orgasmebrød. Fordi alle der smager det siger: Ahh, Åhh, Uhmm osv. Oxana - 2005-01-01 01:01:01 Det var virkelig en succes ved middag! Kirsten - 2005-01-01 01:01:01 Perfekt hævning og dej. Bagte dem som store flutes. Flemming Kok - 2005-01-01 01:01:01 det er også super lækkert hvis man tilsætter mynte og eller kverner arabiske spidsbønner ned i dejen Lena - 2005-01-01 01:01:01 Superlækkert brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne