Aubergine-tomatsalat
Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer Indsendt : Red : |
|
|
Auberginen skæres i ca. 1 cm tykke skiver, som pensles på begge sider med chili-appelsin olie og bredes ud på en bageplade. Undgå at lade auberginen suge for meget olie.
Aubergineskiverne grilles i ovnen til de er gyldenbrune, vendes og grilles gyldne på den anden side, ca. 10 minutter ialt. De skal virke møre. Tomaterne skæres i både, løget i tynde aflange strimler. Marinaden røres sammen af olivenolie, sherryeddike, citronsaft, basilikum eller timian, salt og peber. Smag den til med sukker, den bør ikke virke for sur. Marinaden vendes med auberginer, tomater og løg, og trækker mindst en halv time og gerne op til 6 timer ved stuetemperatur. Salaten anrettes på rucolablade eller anden sprød, let bitter salat Tips: En god ret som tilbehør til grillet kød, steg, eller selvstændig frokostret. Her er brugt ganske lidt olie til marinaden, men justér mængden efter egen smag. |
|
Opskriften er vist 29633 gange,
og udskrevet 569 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Merete - 2008-05-01 09:48:16 Det er en superlækker salat. Sherry-eddike og chili-appelsin olie er dog nok ikke det de fleste har stående på hylden, men man kan sagtens bruge alm. hvidvinseddike, og lave sin egen olie ved at hakke noget chili fint og presse lidt appelsinsaft, og blande det op med en god olie. Bare et lille tip, til det mindre velassorterede køkken (som mit...) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne