Chiliconcarne med hvide bønner

Chiliconcarne med hvide bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chiliconcarne med hvide bønner, billede 4 Chiliconcarne med hvide bønner, billede 1 Chiliconcarne med hvide bønner, billede 2 Chiliconcarne med hvide bønner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
   
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
   
2 ds. Hvide bønner i tomatsauce, baked beans, konserves 1 dåse hvide bønner i tomatsauce, (baked beans) vejer 425 gram.
1 spsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Svits kødet i olien til det er lysebrunt. Tilsæt fintsnittede løg, hvidløg og chili. Tilsæt tomater. Lad simre ca. 10 minutter.

Tilsæt bønner i tomatsauce og smag til med paprika, salt og peber.

Serveres med brød.





karakterer:
Opskriften er vist 110470 gange,
og udskrevet 2627 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8986 (2139 kcal)
KJ pr. Pers. 2246 (534 kcal)
Vægt ialt 2576 gram
Vægt pr. Pers. 644 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 348 KJ (83 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-03 06:28:21
Smager virkelig dejligt, især på en kold vinter aften. Opskriften kan sagtens trække mere chili end i opskriften, da tomatsauce og de hvide bønner er søde i smagen. Et hit herhjemme hos mig

  -   2013-09-27 15:30:12
Nu er der forskel på smag, så derfor vil det nok være en god ide at vælge den type bønner men selv bedst kan lide. I dag står den altså på hvide bønner, som har stået i blød i 14 timer. Naturligvis er det en god ide med spidskommen. desværre er det ikke alle som kan lide det, så igen efter smag. Efter min mening er chili et absolut must, og en aromatisk type som Pili Pili Mbuzi, gør underværker, men pas på, den har også en rigtig skarp brændende smag. Brug max en hel pr 4 personer . Mexicansk chili kan også bruges, men en god ting er altid at bruge friske råvarer. Dog har vi i dagens anledning valgt at pynte med lidt soltørrede tomater (vi har jo haft en dejlig solskinsrig sommer)og lidt frisk rød peber i tynde strimler.

  -   2010-07-25 13:21:51
det er måske lidt voldsomt at lade det simre i 2 timer men det er godt hvis man laver retten i god tid så krydderierne kan få lov til at trække og trænge ordentligt igennem. i øvrigt har mange krydderier godt af at blive let stegt i olien før kødet for det fremhæver smagen.

  -   2010-05-16 12:33:15
en dåse røde kidney bønner og en dåse hvide bønner. HUSK spidskommen så er den i vinkel

  -   2009-09-01 17:05:42
Jeg forstår ikke hvordan man kan lade det koge i 10 minutter, jeg vil ikke lade det koge i under 2 timer. Jeg ville bruge hele flåede tomater SPIDSKOMMEN (essentielt for en god chili) - lade tomater og kød koge et par timer, tilsætte bønnerne og så lade det koge til det har den ønskede konsistens. Dette vil gøre en verden til forskel, prøv det!

  -   2009-07-08 18:59:01
Sarah: Du kan selv bestemme hvor mange personer det er til, ved at angive antallet :)

  -   2009-05-08 13:23:36
Hvide bønner i tomatsauce, er det ikke baked beans ?? hmmm

  -   2008-07-02 02:15:20
Jeg synes dette er en rigtig god opskrift, har du nogle flere? Knus Anders

  -   2008-04-07 18:17:07
Hvor mange personer der det til ?

  -   2008-01-31 06:57:06
Man kan sagtens bruge baked beans i stedet for kidneybønner, det er der ingen regler om. Det er en smagssag!!!

  -   2007-10-25 12:50:55
rigtigt at der skal spidskommen i chilliconcarne . både hvide og røde bønner kan bruges. Men IKKEbaked beans

  -   2007-02-14 20:42:08
Der skal absolut IKKE baked beans i! hvode bønner eller kidney bønner skal der bruges...

  -   2007-01-06 14:29:09
der skal hverken kidnibeans eller hvide bønner i der skal baked beans i

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager vildt godt(=

  -   2005-01-01 01:01:01
Stortset alle chili con carne opskrifterne mangler en meget central ingrediens: spidskommen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har prøvet at lave det med hvide bønner i mangel af bedre, det er altså ikke noget problem.

  -   2005-01-01 01:01:01
super god opskrift ;D

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er med at bruge fantasien når man laver mad hvide bønner vs Kidneybeans

  -   2005-01-01 01:01:01
Mener også det er kidneybeans. Men prøv mixed beans i chillisauce, det giver lidt variation:-) (Har ikke selv prøvet det, men det lyder lækkert;-))

  -   2005-01-01 01:01:01
Rune har ret. Man bruger kidneybeans

  -   2005-01-01 01:01:01
man kan da ikke putte hvide bønner i

  -   2005-01-01 01:01:01
man bruger ikke hvide bønner til chiliconcarne