Finske surskorper
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Finland Indsendt : Red : |
|
|
Kom rugmelet i en skål, kog 3 dl. af vandet, hæld det over og bland det godt.
Dæk med plastfolie og lad det stå i 12-24 timer.
Varm resten af vandet samt fedtstof til det er håndvarmt. Smuldr gæren i en skål, tilsæt væden og bland det. Bland salt kommen og halvdelen af grahamsmelet i. Arbejd dejen sammen med rugmelet og tilsæt så meget grahamsmel, der skal til så dejen bliver smidig. Æltes godt i 5 minutter. Lad den hæve 1-2 timer. Læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt med hænderne. Tilsæt mere grahamsmel hvis det er nødvendigt, dejen skal være fast. Dele dejen midt over, form hver del til en jævn rulle, ca 35 cm. lang, og rul dem i lidt grahamsmel. Læg rullerne på en usmurt plade og lad dem hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Bages ved 200 grader i ca 35 minutter og lad dem køle under et klæde. Skær rullerne i tynde skiver og læg dem på plader. Tørres til skorper ved 100 grader i ca. 2 timer. Sæt en træske i ovnlågen så dampen kan komme ud Serveres til eftermiddagskaffen med smør og en god ost. Tips: Du kan sætte flere plader ind til tørring på en gang, men byt plads på pladerne nu og da. |
|
Opskriften er vist 13290 gange,
og udskrevet 209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Ernst Lauridsen Herning - 2007-05-13 20:38:21 Fantastisk populær til kaffen, før det Finske melodigranprix |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne