Italiensk brød med durumhvede
Hovedingrediens : Mel - Durummel Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr gæren i en skål.
Varm vandet til det er håndvarmt, hæld det i skålen og rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt, durumhvede og hvedemel og bland det godt. Ælt dejen i 5 minutter, så den bliver meget smidig. Lad dejen hæve i skålen i ca 1 time under et klæde. Kom dejen ud på et bord, ælt den godt og rul den til et brød. Lav 4 snit i dejen med en skarp kniv og lad brødet hæve, på en plade under et klæde i 30 minutter. Pensl det færdighævede brød med lidt vand og bag det ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter. Mærk med en kødnål om brødet er bagt i midten. Lad det køle på en rist. Tips: Bruger du mel, der er specielt beregnet til bagning, bliver brødet luftigt og sprødt, men det kræver til gengæld lidt mere æltning end almindeligt mel gør. |
|
Opskriften er vist 62676 gange,
og udskrevet 1593 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-01-09 11:26:42 ´hmmm den lyder mega lækkert den skal vi så meget prøve Brødflov - 2016-06-21 10:30:09 Tilføjer i olivenolie så får i lige det ekstra smag i dejen. Plus det er anden hævning der giver er luftigt brød så husk den ✌️🤓 Caroline - 2013-02-26 17:17:48 Er igang med at lave brødet.. Har nu sat det til hævning af første omgang.. Indtil videre synes jeg opskriften er langt over forventning.. Dejen var virkelig let og lækker at arbejde med.. Så venter spændt på det færdig resultat! karina - 2012-01-20 10:00:39 rigtig nem opskrift og en go dej at arbejde med... lækkert brød der skal laves igen... Fool - 2011-01-31 13:09:41 Kanon godt brød Wolfrider - 2005-01-01 01:01:01 Meget nem dej at arbejde med... Elise og Bobber - 2005-01-01 01:01:01 super sprødt brød, virkelig dej-ligt anonym - 2005-01-01 01:01:01 Et utroligt dejligt, og luftigt brød! Fortjener helt klart et 13-tal på mad-skalaen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne