Italiensk brød med durumhvede

Italiensk brød med durumhvede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     
Italiensk brød med durumhvede, billede 4 Italiensk brød med durumhvede, billede 1 Italiensk brød med durumhvede, billede 2 Italiensk brød med durumhvede, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål. Varm vandet til det er håndvarmt, hæld det i skålen og rør til gæren er opløst.

Tilsæt salt, durumhvede og hvedemel og bland det godt. Ælt dejen i 5 minutter, så den bliver meget smidig. Lad dejen hæve i skålen i ca 1 time under et klæde.

Kom dejen ud på et bord, ælt den godt og rul den til et brød. Lav 4 snit i dejen med en skarp kniv og lad brødet hæve, på en plade under et klæde i 30 minutter.

Pensl det færdighævede brød med lidt vand og bag det ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter. Mærk med en kødnål om brødet er bagt i midten. Lad det køle på en rist.

Tips:

Bruger du mel, der er specielt beregnet til bagning, bliver brødet luftigt og sprødt, men det kræver til gengæld lidt mere æltning end almindeligt mel gør.





karakterer:
Opskriften er vist 62671 gange,
og udskrevet 1593 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5411 (1288 kcal)
KJ pr. Brød 5411 (1288 kcal)
Vægt ialt 641 gram
Vægt pr. Brød 641 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 844 KJ (201 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 41.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-09 11:26:42
´hmmm den lyder mega lækkert den skal vi så meget prøve

  -   2016-06-21 10:30:09
Tilføjer i olivenolie så får i lige det ekstra smag i dejen. Plus det er anden hævning der giver er luftigt brød så husk den ✌️🤓

  -   2013-02-26 17:17:48
Er igang med at lave brødet.. Har nu sat det til hævning af første omgang.. Indtil videre synes jeg opskriften er langt over forventning.. Dejen var virkelig let og lækker at arbejde med.. Så venter spændt på det færdig resultat!

  -   2012-01-20 10:00:39
rigtig nem opskrift og en go dej at arbejde med... lækkert brød der skal laves igen...

  -   2011-01-31 13:09:41
Kanon godt brød

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget nem dej at arbejde med...

  -   2005-01-01 01:01:01
super sprødt brød, virkelig dej-ligt

  -   2005-01-01 01:01:01
Et utroligt dejligt, og luftigt brød! Fortjener helt klart et 13-tal på mad-skalaen.