Ungarske lammekoteletter

Ungarske lammekoteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :
Ungarske lammekoteletter, billede 4 Ungarske lammekoteletter, billede 1 Ungarske lammekoteletter, billede 2 Ungarske lammekoteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 lammekoteletter, enkelte
2 spsk.smør/margarine
 salt
 peber
1 løg
1 spsk.hvedemel
1.5 spsk.paprika
3 dl.bouillon
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1.5 dl.Cremefraiche eller piskefløde
 
Opskrift:
Steg koteletterne i lidt fedtstof i en stegepande, 3-4 min. på hver side. Drys med salt og peber og tag derefter koteletterne op.

Pil og hak løget og hak eller skær det i skiver. Svits løget i resten af fedtstoffet. Rør paprika og mel i. Rør bouillonen i og lad det koge op. Læg koteletterne i sovsen, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 20 min. Læg derefter koteletterne på et varmt fad.

Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær frygtkødet i strimler. Rør creme fraiche eller fløde samt peberfrugt i sovsen og lad det blive varmt. Hæld sovsen over koteletterne og server.

Serveres med Pasta eller ris samt rosenkål eller grøn salat.

Tips:

Du kan forberede retten i forvejen og blot varme den lige inden servering. Den stærkeste smag i peberfrugt sider i skillevæggen inden i frugten. Vil du ikke have så stærk smag, skal du derfor fjerne dem. Vil du derimod gerne have den stærk kan du koge den ene peberfrugt med i sovsen. Hvis du laver støre portioner giver det bedre smag hvis du ikke fordobler bouillonen.





karakterer:
Opskriften er vist 37570 gange,
og udskrevet 831 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-04 22:20:22
Jeg kom presset hvidløg i sammen med løg og så lod jeg peberfrugterne (brugte en ekstra) koge med, da jeg ikke bryder mig om, når de er for sprøde. Jeg smagte sovsen til med noget tomatpure og urtesalt. Det blev helt fint. Hvis nu min kæreste havde været fan af champignon, havde jeg også tilføjet det, det havde været lækkert. Vi spiste retten med ris, rosenkål og ciabatta med rosmarin og havsalt :-)

  -   2012-10-10 19:15:26
Parmesan, hvidløg og chili vil gøre underværker!

  -   2010-03-09 05:26:13
Lidt fesen ret. Men lam er altid dejligt - og med en "videreudvikling" af opskriften vil den blive god. Tendenserne er der.

  -   2010-02-15 21:03:48
Super lækkert. Jeg brugte yoghurt natural i stedet for creme fraiche. Så var der en rest champignon som også kom i.

  -   2007-01-17 14:34:38
det smager F godt