Ris og linseret

Ris og linseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 dl.Jasmin ris
2 dl.røde linser
3 spsk.jomfru olivenolie
3 løg
1 spsk.karry
200 g.kokosmælk
7 dl.vand
3 fedhvidløg
1 spsk.revet ingefær
1 tsk.Sambal Oelek chilli-pasta
1 tsk.pulveriseret koriander
1 tsk.spidskommen pulver
0.25 tsk.pulveriseret nelliker
 Urtesalt
 
Opskrift:
Ris og linser skylles grundigt i 3 hold varmt og 1 hold koldt vand. Drypper af i en sigte.

Løg og hvidløg pilles og skæres i skiver.

Ingefæren skrælles og rives på den fine side af rivejernet.

Hvis kokosmælken ikke købes på dåse, kan man selv lave den ved at overhælde 100 g kokosmel med 3 dl kogende vand og lade det trække i en time. Massen hældes igennem et rent klæde eller en fintmasket sigte. Væden trykkes igennem, kokosen kasseres og 2 dl af mælken bruges til denne ret.

Olien opvarmes i en gryde og karryen brændes af heri.

Ris og linser svitses sammen med løg og hvidløg.

Vand og krydderier tilsættes og det hele koger i ca. 15 minutter.

Rismælken tilsættes og det hele koges tykt og der smages til med urtesalt.

Hvis du ikke har alle krydderrierne, eller kan lide en så krydret ret, er det ikke nødvendigt at bruge dem.





karakterer:
Opskriften er vist 25050 gange,
og udskrevet 447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-11 11:19:04
Mangler opskrifter på belugalinser

  -   2011-05-03 11:10:38
Dobbelt potion passer til ca. 5 sultne voksne hvis der ikke er tilbehør. Super godt, hvis man kan lide indisk vegetarmad. Og så er det hurtigt og nemt at lave. Der kan bruges stærk chilli pasta istedet for Sambal Oelek.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange er retten til???