Amerikansk kartoffelsalat

Amerikansk kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :
Amerikansk kartoffelsalat, billede 4 Amerikansk kartoffelsalat, billede 1 Amerikansk kartoffelsalat, billede 2 Amerikansk kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Kogte kolde kartofler
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
200 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kartoflerne skæres i små terninger og fyldes i en ret stor skål. Hakket, hårdkogt æg, finthakket skalotteløg, bladselleri skåret i strimler på tværs og finthakket salatagurk tilsættes og blandes med kartoflerne.

Fløde, krydderier, sennep og eddike blandes og hældes over salaten. Alt blandes – bedst med en dejskraber. Pas på ikke at ødelægge kartoflerne. Lad salaten trække i 10 minutter, inden mayonnaisen tilsættes.

Salaten skal ikke svuppe i mayonnaisen, men blot lige hænge sammen. Salaten stilles derefter koldt i mindst en time og smages til med citronsaft og evt. lidt mere krydderi.

Virker salaten tør, tilsættes blot lidt mere fløde. Man kan glimrende lave salaten i forvejen, blot den står koldt. Den anrettes i en skål og pyntes med skiver af hårdkogt æg, tomatbåde og finthakket persille.

Kan også pyntes med grønne eller sorte californiske oliven sammen med hårdkogte æg.

Man kan også tilsætte terninger af peberfrugt, rå agurk og dild. Sidstnævnte dog kun, hvis salaten serveres til fisk eller lammekød.





karakterer:
Opskriften er vist 318224 gange,
og udskrevet 6451 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9075 (2160 kcal)
KJ pr. Pers. 2268 (540 kcal)
Vægt ialt 1881 gram
Vægt pr. Pers. 470 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 482 KJ (114 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-12 12:50:52
Skiftede sennep ud med 1 lille spsk. Engelsk sauce og 1 lille spsk. HP sauce. Dertil en smule hvidløg efter smag. Det blev godt! Også god til grillmad.

  -   2010-07-12 14:41:00
Super lækker alternativ kartoffelsalat når man ikke tæller kalorier ;o) Værd at prøve!

  -   2010-06-23 17:36:11
Uhh lyder lækkert ^^ men har DSV ikke alle ingredienser og skal bruge idag

  -   2009-04-07 20:58:13
i dag, dagen efter, har jeg tilføjet en kopfuld optøede ærter og en ekstra portion dressing, synes mayo-smagen var jidt vil nok, til denne kartoffelsalat... glemte også lige at skrive, at jeg brugte to hele, pænt store løg (ved ikke om det er skalotteløg?)

  -   2009-04-06 21:28:44
jeg lavede den med kartofler fra glas, 5 stængler blegselleri, dobbelt potion af dressingen og det mayo jeg selv synes skulle i. desuden en hel agurk uden kerner og et helt bundt purløg... den er bare super, super lækker! den skal absolut laves igen!!!

  -   2008-06-05 13:18:40
Fantastisk! Også uden bladselleri.

  -   2007-10-25 17:06:44
den er bare super go prøv den :)