Kikærtegryde

Kikærtegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Kikærtegryde, billede 4 Kikærtegryde, billede 1 Kikærtegryde, billede 2 Kikærtegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
100 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Karry
   
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
50 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 spsk. Tamari (Sojasauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. veg. bouillon (f.eks. Plantaforce)
1 ds. Kikærter, konserves 1 dåse kikærter vejer 410 gram, 240 gram drænet vægt.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sautér strimlet hvidkål, porre og løg i olivenolie.

Tilsæt finthakket hvidløg og karry.

Gulerod og bladselleri skæres i mindre stykker og kommes i.

Derefter resten og 1-2 dl væske. Lad alt småsimre i ca. 10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 99711 gange,
og udskrevet 1670 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2522 (600 kcal)
KJ pr. Pers. 1261 (300 kcal)
Vægt ialt 1128 gram
Vægt pr. Pers. 564 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 223 KJ (53 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan sagtens benytte mere karry hvis mn holder af det. Derudover kan der tilsættes lidt chili - frisk, tørret eller tabasco. Man kan tilsætte 1 dl. kokosmælk for at gøre gryderetten mere cremet. Den er fin til Ris Taffel serveret med ris og forskellige slags tilbehør. Kikæreterne kan erstttes af kogte hvide bønner eller tern af tofu. Jævnes evt. til slut med maizena rørt ud i kold vand. Et lille æble i tern eller revet er god til at forstærke og afrunde karrysmagen.